تفاوت های کودهای ماکرو و میکرو

بازدید: 1,030 بازدید
تفاوت های کودهای ماکرو و میکرو

به طور کلی عناصر مورد نیاز گیاهان ، از نظر نیاز غذایی گیاه به دو دسته کود میکرو و کود ماکرو تقسیم می شوند که در حال حاضر انواع کود میکرو یا کود کم مصرف که شامل : آهن، روی، منگنز، مس، بر، نیکل، مولیبدن و انواع کود ماکرو یا پر مصرف که که شامل: ازت، فسفر، پتاس، کلسیم و منیزیم می باشد با برندها و ترکیبات مختلفی در بازار وجود دارد که معروفترین و البته یکی از تولید کنندگان خالص ترین این نوع کودها شرکت شمشاد شیمی می باشد.

توصیه میشود که کود میکرو به صورت محلول و بر روی برگ گیاهان مورد استفاده قرار گیرد و همراه با سموم شیمیایی مورد نیاز، ترکیب شده و همراه با آنها بر روی گیاه سمپاشی گردد. تفاوت عمده انواع کود میکرو و ماکرو ، در میزان مصرف آنها می باشد و نه در تعداد دفعات مورد استفاده.

اغلب کاربران کود میکرو و ماکرو، بر این گمان هستند که با توجه به نام این کودها ، انواع کود میکرو باید به تعداد کم و انواع کود ماکرو باید به تعداد زیاد مورد استفاده قرار گیرد. در صورتی که در کاربرد این کودها ، این موضوع کاملا بر عکس می باشد. به عنوان مثال در صورت تغذیه گیاه با عنصر ازت یا فسفر ، لازم است به میزان بسیار کم از کود اهن نیز استفاده شود.

میکرو المنت های مورد نیاز گیاه عبارتند از آهن ، مس ، روی ، بر ، سدیم ، کلر ، مولیبدن و منگنز که بر این اساس میتوان گفت انواع کود میکرو عبارتند از کود آهن ، کودی روی و انواع ماکرو المنت های مورد نیاز گیاه نیز عبارتند از فسفر، پتاسیم، ازت ، منیزیم، کلسیم، گوگرد و …

کود حیوانی نیز حاوی مقادیری از میکرو المنت ها می باشد. علیرغم اینکه میزان مورد نیاز عناصر کم مصرف ، برای گیاه بسیار پایین می باشد و اغلب میزان بسیار کمی از انواع کود میکرو توسط گیاه جذب می شود ولی با این تفاسیر ، میزان کم یا عدم وجود هر یک از این عناصر میتواند نقش سایر عناصر خاک را بی تاثیر و کم رنگ نماید .

اشتراک گذاری
سایر مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با ما
ورود به سایت